,

Mijn eerste blog… Trends!

 

 

Al tijden denk ik er over om een blogpost aan mijn website toe te voegen, omdat het me ontzettend leuk lijkt om mijn kennis met jullie te delen. Op de één of andere manier heb ik dat telkens uit weten te stellen, gewoon uit angst, want zitten daar wel mensen op te wachten? Mijn perfectionisme was ook een reden om het voor me uit te schuiven, want hoe schrijf je een interessant stuk en waar ga je het over hebben?Tijdens al die tijd van twijfel had ik het er regelmatig over met mijn man, dochter, (sport)vriendinnen en collega-ondernemers in het bedrijvenverzamelgebouw waar ik met mijn salon zit. Iedereen, niemand uitgezonderd, vond het een leuk idee en dat motiveerde me om te starten met een blog.

Ongemerkt werd de lat steeds hoger door mijzelf gelegd en, om bij het spreekwoordelijke te blijven, realiseerde ik me dat van uitstel afstel komt. Als iets niet bij me past is dat het wel, dus uiteindelijk heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en zie hier, mijn eerste blog is een feit!

In het weekend verheug ik me, in tegenstelling tot anderen, op het begin van de (werk)week, aangezien ik op maandag oppas oma ben van mijn kleinkinderen. Het oppassen doe ik zo graag, ik haal daar zoveel positieve energie uit. Het is heel anders dan toen ik zelf als moeder voor mijn kinderen zorgde. Ik denk omdat je (soms met tegenzin) op het einde van de dag terug gaat naar huis en de verantwoording achter je kan laten. ’s Avonds ga ik regelmatig naar de sportschool om te spinnen en na een uurtje inspanning is er altijd ruimte voor ontspanning. Mijn vrouwelijke mede-sporters vragen me regelmatig om advies met betrekking tot hun uiterlijk en/of huidverzorging. Een week of twee geleden werd gevraagd: “Goh Leonie, jij doet toch ook make-up advies?” en “Welke kleuren zijn er de komende winter hip?”.

Uiteraard houd ik de actuele trends bij. Ik kijk naar alle representatieve modeshows en bekijk wat de visagisten voor ons in petto hebben. Ook lees ik veel vakliteratuur zodat ik zoveel mogelijk op de hoogte ben van alle veranderingen. Al is jouw beauty routine al 100 jaar hetzelfde, foundation, blush, mascara en, in een leuke bui, een gewaagde lippenstift; je haar en make-up zijn aan allerlei trends onderhevig. Zo was er het afgelopen jaar de smokey eye terug van weggeweest; werden de wenkbrauwen wilder én was er een revival uit de jaren 80: Blauwe oogschaduw.

De aankomende periode spreken de kenners over “mooie-meisjes-make-up”, de eyeliner en mascara vormen de basis voor een zwoele oogopslag. Dit keer dus geen vergezochte en conceptuele make-up look, maar een ‘real girl’ make-up look. Een make-up look waar je (nog) mooier en sexyer van wordt. Oftewel zo natuurlijk mogelijk en daar kan ik me heel goed in vinden. Ik adviseer dan ook iedereen om vooral dicht bij zichzelf te blijven en niet de hipste trends 1 op 1 over te nemen.

 

Laat je eens inspireren! Probeer zo nu en dan wat uit en kies de trend die het beste bij jou past. Kom je er niet helemaal uit? Met je oude, vertrouwde beauty routine mag je heus nog steeds over straat! Je kunt je natuurlijk ook altijd door mij (vrijblijvend!) laten adviseren.

 

Met lieve groet, Leonie

 

P.S. Ik wil geen reclamepraatje houden voor mijn favoriete make-up merk, maar BeMineral is zeer geschikt voor een natuurlijk ogende make-up!