, ,

De Kleding Kast

 

 

Het wordt nu echt kouder

Na de zomer verander ik de indeling van mijn kledingkast al een beetje. De warmere truitjes en blouses leg en hang ik weer vooraan. Wel laat ik voor de zekerheid nog wat leuke kleding liggen, want er kunnen zomaar nog wat zonnige dagen in het verschiet liggen, je weet het maar nooit. Een paar weken geleden heb ik mijn kast definitief winterproof gemaakt, tevreden keek ik naar al dat leuks wat ik al lange tijd niet meer aan had gehad.

Zo’n update naar een koud weer kledingkast zou voor iedereen ook het teken moeten zijn om de ‘kledingkast’ voor de huidverzorging te veranderen.

Het is half november, de kou en de droge verwarmingslucht zijn funest voor onze huidcellen. Het is nu extra belangrijk dat je goed let op de vocht- en vethuishouding van de huid. De kou onttrekt net als warmte veel vocht uit de huid. Als we van binnen naar buiten gaan krijgt de huid te maken met uitersten. Hierdoor raakt de huid enorm in de stress.

Ik heb eerst wat praktische en daarna enkele verzorgende tips voor je.

De verwarming, daar hebben we veel invloed op, zet deze niet hoger dan 20 graden, trek desnoods een extra trui aan. Een bakje water op de verwarming zorgt voor een iets hogere luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid zorgt niet alleen voor een droge huid, maar ook voor hoesten, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Er zijn ook diverse luchtbevochtigers te koop, gewoon bij de bekende winkels in huishoudelijke apparaten. Wil je niet een energie slurpend apparaat dan is er ook een natuurlijke oplossing; Planten verhogen de luchtvochtigheid in huis namelijk aanzienlijk, omdat 90% van het water dat jij ze geeft, verdampt wordt. Vooral planten met grote dorst helpen hier een handje bij. Dat werkt wel twee kanten op. Water geven dus, die planten.

We weten allemaal dat er genoeg gedronken moet worden, in de zomer gaat dat de meesten makkelijk af, in het najaar wordt het moeilijker om voldoende water binnen te krijgen. Kies dan bijvoorbeeld voor een kopje groene of witte thee. Een andere optie is je water niet koud maar lauw te drinken. Laat gekookt water afkoelen, doe er een schijfje citroen en wat munt bij en voor je het weet zit je aan je dagelijkse hoeveelheid vocht.

Omdat bij iedereen de huid verschilt kan ik hier geen eenduidig advies over geven. In het algemeen is de tip om iedere morgen en avond een verzorgende crème met een bijpassend serum. Een serum bevat veel geconcentreerde werkstoffen die gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Het werkt dus heel efficiënt. Perfect om je huid een boost te geven. Als je na de dagcrème een foundation gebruikt, zorg dan dat daar SPF 15 in zit, want ook al schijnt de zon niet, je huid heeft daar extra bescherming voor nodig.

Omdat de huid bij alle mensen anders is, wil ik iedereen ook graag persoonlijk adviseren. Het is namelijk belangrijk om met een goed verzorgde huid de koude maanden door te komen.

Met lieve groet, Leonie