Lente en huidverzorging!

De lente is begonnen en we hebben de eerste warme dag al gehad! Ik kan genieten van alle jaargetijden, maar van het voorjaar nog het meest. Ik hoor links en rechts kreten, “Pffff, eindelijk de lente” en “Daar was ik wel aan toe, een beetje zon”.

De lente staat bij veel mensen symbool voor vernieuwing, na een lange winterslaap is een nieuwe garderobe onontbeerlijk, kasten worden uitgeruimd, het huis krijgt een ‘voorjaarsbeurt’, de tuin wordt onderhanden genomen en overal om je heen verschijnen kleurtjes in de natuur.

Nu dat de winterjas steeds vaker aan de kapstok blijft hangen moet je natuurlijk ook je lichaam en je huid laten stralen, voordat je het weet is het opeens rokjesdag!

Kortom, wat extra aandacht voor jezelf de komende periode kan geen kwaad. Vandaar een aantal tips voor het dagelijkse leven buiten mijn salon om:

  • Eet gezond, de stamppotjes met gebakken spekjes en worst kunnen vervangen worden door lichte maaltijden. Eet wat meer salades, wat extra fruit en drink minder alcohol en frisdrank. Neem wat meer water om je lichaam te reinigen. Na de koude winter kan je huid best wat extra vocht gebruiken. Gebruik een goed hydraterende crème en een hydraterend masker.
  • Ga wat meer bewegen, pak de fiets wat vaker of loop eens naar de winkels voor de dagelijkse boodschappen.
  • Mijn favoriet: geef je garderobe een upgrade. Je hoeft echt geen honderden Euro’s uit te geven, maar met een paar nieuwe accessoires en wat nieuwe topjes kan je al naar hartenlust jouw nieuwe combinaties creëren.
  • Ga naar de kapper! Met een nieuw kapsel ga je fris het voorjaar in.
  • De lente vraagt natuurlijk ook om nieuwe make-up. Kies wat nieuwe lente kleuren. Let niet alleen op wat de nieuwe trends zijn, maar kies vooral kleuren die je mooi staan.

Tijdens de winter heeft je huid het zwaar te voorduren gehad. Denk dan bijvoorbeeld aan de droge lucht onder invloed van de verwarming, weersinvloeden zoals kou, wind en een lage luchtvochtigheid en het te lang en te warm douchen.

Gelukkig zijn er een aantal behandelingen die jouw huid een prima start garanderen om het voorjaar te beginnen. Een beetje afhankelijk van jouw huidconditie adviseer ik één van onderstaande behandelingen:

  • Allereerst adviseer ik de behandeling White Plan Treatment. De behandeling ontgift de huid, zuivert de opperhuid, hydrateert en verheldert de huid. Na de behandeling ziet de huid er weer fris en gekalmeerd uit, de teint is egaler en onzuiverheden zijn verminderd.
  • Met de Collageen Expert Treatment wordt de huid intensief gehydrateerd, wat na een droge winter ook nodig is. Ook strijkt deze behandeling rimpeltjes glad en vermindert tekenen van vermoeidheid. Je huid zal na afloop er weer fris en stralend uitzien.
  • Tot slot beveel ik van harte de Vitamine C-Cocktail aan. Na de grauwe en koude maanden kan je vermoeide huid wel een energie-boost gebruiken. Deze behandeling voorziet de huid van zuurstof en vitamine C. Na de behandeling ziet de huid er weer stralend en gerevitaliseerd uit, je huid heeft weer een gezonde uitstraling en een frisse teint.

Ik heb het al over rokjesdag gehad maar je gaat je de komende tijd sowieso weer wat luchtiger kleden. In de wintermaanden wordt er iets minder aandacht aan besteed, gewoonweg omdat we door alle kleding het niet zien, maar er moet weer onthaard worden. Wil je mooie gladde benen in de lente, laat ze harsen! Wil je langere tijd van de ongewenste haartjes af, dan is harsen een goede oplossing. Harsen is een snelle en doeltreffende methode die geschikt is voor benen, bikinilijn, oksels, bovenlip, en kin. Neem voor een passend advies even contact met me op!

Laat de lente nu maar komen!