Lopen is gezond

 

 

Lopen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!
En voor de huid, hoor ik jullie denken. Door (hard) te lopen maakt je huid sneller collageen aan. En hé, dat is nou precies wat we willen! Ook stimuleert het de bloedcirculatie in de huid waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

VAN DE NEW YORKSE MARATHON NAAR DE WANDELVIERDAAGSE VAN MARBELLA

Twee weken geleden stond ik aan de start van de wandelvierdaagse van Marbella en bedacht bij mezelf, “Hoe is mijn passie voor ’t lopen ook alweer ontstaan”.
Tientallen jaren geleden ontstond het idee om met een aantal bevriende stellen de marathon van New York een keer te lopen. Het trainen voor een marathon is heel intensief, naast het werken ben je alleen bezig om kilometers te maken. De voorbereiding was ook spannend, het boeken van de reis, het verblijf in New York en als we er toch zijn, moest er natuurlijk ook geshopt worden en wilden we ook nog wat van New York zien. Dankzij onze goede voorbereiding liepen we alle 8 de marathon goed uit.
Thuisgekomen besloten we er een terugkerend verhaal van te maken, zo zouden we met z’n allen elk jaar naar een leuke stad gaan gecombineerd met een loopevent. De fysieke voorbereiding om jaarlijks een hele marathon te lopen was te zwaar en besloten we dat het ook een halve marathon mocht zijn. Zo heb ik aardig wat van de wereld gezien, ik heb o.a. gelopen in Toronto, Parijs en Palermo. Maar ook wij werden ouder, je krijgt wat lichte blessures en de schokbelasting voor de gewrichten werden te groot. Zodoende hebben we gekozen om de halve marathons in te ruilen voor de bekende langeafstand wandeltocht het Pieterpad. De route loopt van het Groningse Pieterburen tot de Sint-Pieterberg bij Maastricht, onderverdeeld in 26 etappes. We lopen jaarlijks één of meerdere etappes. Ons wandelgroepje is ondertussen helaas gereduceerd naar 6 personen, maar we behouden wel de lol van het wandelen.
Om af en toe toch een reisje te maken, wandelen we ook in het buitenland en tijdens onze laatste skivakantie attendeerde een skivriendin ons op de vierdaagse van Marbella. Ik moet zeggen dat het een onvergetelijk event was, een hoog Noord-Brabant gehalte, wat natuurlijk ten goede komt aan de gezellige sfeer.
Het is weer echt een uitje geweest, per dag liepen we ongeveer 20 kilometer en dat is met 24 graden, heuvel op en af, ook best vermoeiend. ’s Middags naar het strand en ‘s avonds gezellig de stad in, toch een beetje vakantie!!

Ik raad dan ook iedereen aan om op zijn niveau te blijven sporten en/of te blijven bewegen, goed voor je lichaam en geest!

Liefs Leonie.