De feestdagen

 

 

 

De eerste (natte) sneeuw is gevallen, Sinterklaas is het land uit en uit de radio klinken weer de bekende kerstliedjes. Alles in mij roept; Kerstmis!!

De dagen rondom Kerstmis staan bij mij in het teken van familie, samenzijn, cadeautjes en gezelligheid. Soms heb je even de tijd om te mijmeren en haal je herinneringen op van vorige jaren, uit de jeugd van mijn kinderen en uit mijn eigen jeugd. Vroeger als meisje herinner ik me de met kerstversiering aangeklede woonkamer heel goed en de gezellige en mooi gedekte eettafel voor het kerstdiner. Ik ben er van overtuigd dat mijn moeder, die uiteraard verantwoordelijk was voor het kerstdiner, ook de liefde voor Kerstmis aan mij heeft doorgegeven.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben al begonnen met de voorbereidingen. We hebben de lootjes weer getrokken, niet meer zoals vroeger maar met een handige ‘lootjes trekken app’, ik heb al wat nieuwe kleding gekocht en ben al druk met cadeautjes verzamelen want ik vind het leuk om wat te krijgen maar ik vind het nog leuker om wat te geven en dan zijn de snoetjes van mijn 2 kleinkinderen die een cadeautje uitpakken, onbetaalbaar.

Ik vind het ook leuk om een gezelschapsspel tijdens de kerstdagen te spelen, ik koop vaak een nieuw spel en dit jaar heb ik gekozen voor het spel Vertellis. Het is een vragenkaartspel dat families en/of vrienden op een leuke manier dichterbij elkaar brengt. De vragen uit het spel brengen goede (diepgaande) gesprekken en leuke verhalen op gang. Zo creëert Vertellis extra saamhorigheid, liefde en begrip. Na afloop van het spel weet je wie het afgelopen jaar het beste heeft opgelet, maar het belangrijkste is natuurlijk dat er verhalen worden opgehaald en je nader tot elkaar komt.

Verder ben ik vrij traditioneel, mijn kerstboom is voornamelijk versierd met groen, rood en goud gecombineerde ballen en hebben we een uitgebreid kerstdiner. Gelukkig heb ik een lieve man die het koken voor zijn rekening neemt. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik wel graag meebepaal wat er op tafel komt, dit jaar wordt het in ieder geval chateaubriand.

Nu hebben jullie een ieniemienie kijkje in de aanloop van mijn kerst gekregen, ik hoop ook dat jullie van eenzelfde voorpret kunnen genieten.

Ik wens iedereen hele fijne dagen en ook alvast de allerbeste wensen voor het volgend jaar.

Liefs Leonie.